top of page

Anmeldelse: SAS Business Class

I april 2023 fløy jeg en tur i businessklasse fra København til Miami med SAS i et av deres Airbus A330-300 fly. I denne anmeldelsen kan dere lese mine tanker om opplevelsen. Fra service og matservering ombord, til sete og komfort.Sete


SAS sin business-kabin er satt opp i en 1-2-1 konfigurasjon hvor vindussetene med oddetall er næremere midtgangen, og partall er nærmere vinduet.

Setene med partall er mer private og setene med oddetall er mer åpen. Setene med oddetall lar deg gå ut av setet samtidig som bordet er nede under matservering, noe som ikke er mulig på setene med partall. Personlig foretrekker jeg partall-seter da de gir en mer privat og skjermet kabinopplevelse. Rad 1 har bedre fotplass, og de fremste setene i kabinen opplever generelt mindre trafikk da toalettet i front er reservert for kabinansatte.

Jeg har hatt gleden av å fly i business med SAS noen ganger, og etter hvert har 2A blitt et av mine favorittseter. Hovedsaklig på grunn av lite trafikk, skjermet og privat opplevelse og tidlig matservering da de starter serveringen på rad 1.


SAS sine business-seter har en lengde på 195 cm når de er lagt ned i flat stilling, og en bredde på 58-61 cm. Setet kan enkelt justeres fra panelet ved siden av setet, eller kontrollpaneler under lampen ved setet. Det finnes en massagefunksjon på setet, men den er absolutt ikke noe å rope hurra over.

Setene er komfortabel og føles romslig, samtidig som du har god plass til å oppbevare dine personlige artikler.Ved boarding finner du en tynn overmadrass, dyne og pute i setet ditt, klart til når du måtte ønske å hvile. Overmadrassen bruker stort sett å endre opp krøllet opp i et hjørne etter jeg har ligget en stund. Mulig det er jeg som er urolig.

SAS sine A330-300 fly har dessverre ikke individuelle luftventiler, så for mange kan kabinen oppleves for varm, spesielt når man ligger under dynen.


Kabinen har et veldig skandinavisk utseende. Enkelt og rent, ikke noe ekstravaganse slik man kan se hos enkelte andre selskaper.


Amenity kit


Jeg fant ikke noe godt norsk ord for amenity kit, men dette er altså den lille toalettmappen man får når man reiser i business. SAS tilbyr en god amenity kit for sine reisende, nylig endret de utseende på toalettmappen til et stripet design som dere kan se på bildet. Noe jeg liker godt med SAS sine amenity kits er at de har en perfekt reisestørrelse samtidig som de har god plass, jeg liker derfor å ta vare på denne for å bruke som min egen toalettmappe på reise.


Innholdet er mer enn godt nok for en 9 timers flytur. Det er ikke det beste amenity kittet i form av mengen ting det inneholder, men du får alt du trenger og det inneholder alt som bør være å finne i et slikt kit. Du vil altså ikke savne noe med mindre du har helt spesielle ønsker eller forventninger.
I mappen finner du følgende: Sovemaske, sokker, øreplugger, lypsyl, ansiktskrem, tannbørst og tannkrem.


Underholdningssystem


Underholdningssystemet til SAS har en grei mengde innhold, med 99 filmer og 172 episode av diverse TV-programmer på denne flygningen. Det jeg absolutt hater med TV-program på fly er at de vanligvis har en tilfeldig episode fra en tilfeldig sesong av serien. Det er derfor helt umulig å starte på en serie som krever at du har sett de tidligere episodene.

Skjermen er 15,4″ stor, og i tillegg til det du finner av filmer og serier har du et utvalg av spill, musikk, flykart og mer. Jeg skulle gjerne ønske det var større muligheter for justering av skjermen.

Det er også verdt å nevne at SAS tilbyr gratis Wifi til reisende i businessklasse. Dette er et meget godt tilbud, da andre selskaper ofte vet å ta seg godt betalt for dette.


Mat


Forutenom setet er mat en av de viktigste elementene når det kommer til flygninger i businessklasse. SAS tilbyr flere retter og har vanligvis 3-4 hovedretter du kan velge mellom, en av disse er et vegan-alternativ.


Før matserveringen får du varme nøtter og det du måtte ønske å drikke. Du får også et varmt håndle du kan bruke til å «freshe» deg opp. På denne flygningen gikk jeg for tranebærjuice til cashew-nøttene mine.


Til forrett valgte jeg lakseretten. Jeg syntes denne laksen er helt nydelig, og velger den hver gang jeg ser den på menyen. God konsistens og smak, frisk salat og varmt brød, en perfekt start på måltidet.


Til hovedrett valgte jeg andebryst, retten var god, men ikke fantastisk. Porsjonsstørrelsen kunne med fordel vært større.


Med den ordentlige maten ute av veien var det tid for dessert. Her gikk jeg for mandel- og eplepai, som var en flott måte å runde av måltidet. Hvis du føler for det kan du også få sjokolade.


Om du skulle bli mer sulten i løpet av flygningen kan du ta et polarbrød. Polarbrødet vi fikk på denne flygningen inneholdt smør og ost. Du finner også en selvbetjent seksjon bak business-kabinen hvor du kan finne diverse snacks og drikkevarer.


Litt før vi gikk inn for landing fikk vi servert flygningens siste måltid. Et tradisjonelt skandinavisk smørbrød med laks og egg, og litt frukt. SAS er kjent for å ha en del fisk på menyen, så for de som liker fisk er dette midt i blinken. Jeg syntes dette er et veldig godt måltid, men det er nok ikke noe for alle.


Toalett


Businesskabinen til SAS har to toalett bak i kabinen. Disse holdes ren gjennom flygningen, og er «stengt» for passasjerer som ikke flyr i businessklasse. Det er derfor sjeldent at det bygger seg opp mye kø her. Noen unntak kan være like før landing og før leggetid.

Ikke forvent å møt på noe luksus på toalettene. Her finner du det nødvendige, og ikke så mye annet, noe som er helt greit for min del. Det viktigste er at toalettene holdes ren gjennom flygningen, noe som bruker å være tilfelle på SAS sine flygninger.


Konklusjon


SAS tilbyr et meget godt og konkurransedyktig businessklasse-produkt. «Hard produktet», som er sete, kabin og alt som er likt uavhengig av serviceniveå, er veldig bra. Kabinen er ren og maten er god. Som nevnt tidligere vil du ikke oppleve noe ekstravaganse med SAS, men du vil ikke føle at noe mangler heller. Det er en veldig skandinavisk opplevelse, og for folk som reiser til/fra skandinavia er SAS et naturlig og godt valg. Det er også noe behagelig med å kunne snakke norsk med kabinbesetningen, man føler seg hjemme.

Kostnaden for en tur/retur reise av dette slaget varierer, men ligger vanligvis rundt 20 000 – 50 000 NOK avhengig av destinasjon, tidspunkt for reise og tidspunkt for booking. En stor fordel med SAS er at det er lett å både opptjene og bruke poengene fra deres Eurobonusprogram til å betale for flygninger.
239 views0 comments

Bình luận


Bình luận đã bị tắt.
bottom of page